In Amsterdam vindt je vele verschillende straatartiesten. Waaronder dus ook jongleurs, je ziet ze jongleren met balletjes, borden, messen, brandende fakkels, eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of er wordt mee gejongleerd.

Het is ook niet gek dat je vele artiesten in Amsterdam terugvind. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat er veel toeristen naar Amsterdam komen. Meer publiek is meer inkomsten en leuker voor de artiesten.

Er is wel een discussie gaande over zulke performers op straat, er zijn er vele die met een simpele act denken makkelijk geld te kunnen verdienen. Dit zijn veelal de straatmuzikanten uit Oost Europa, de groepjes met een blaasinstrument, gitaar, accordeon en een tamboer.

Naar aanleiding van de wildgroei van relatief slechte artiesten is er ooit geopperd voor een soort auditie voor toekomstige straatmuzikanten. Dit om de slechte te weren, ik weet niet of het er ooit doorheen gekomen is.

straatartiest

Richting de dam en op de de dam vindt je de meeste straat artiesten. Ook kom je altijd wel een levend standbeeld tegen daar in de buurt. Sommige vinden dat maar simpel, maar ik daag je uit om het een dag te proberen. Verder is het Leidse plein ook een goede plek om straat artiesten aan het werk te zien. Hier vindt je vaak dans shows en grotere optredens van hoog niveau, erg leuk! In de zomer is het vondelpark een hotspot voor optredens.